Speelplein 2020

Op deze pagina vind je alle informatie die voor deze uitzonderlijke speelpleinzomer, in tijden van corona, van toepassing is. 

Meest recente berichten

Algemene informatie

Wij houden onze speelpleinwerking van 13 juli t.e.m. 21 augustus 2020. Alle terreinen blijven, met uitzondering van 20 en 21 juli geopend op werkdagen. Er zullen dus geen sluitingsweken zijn.

We kunnen op ieder terrein een werking organiseren met een bubbel van 44 unieke kinderen per week. Dat betekent dus dat je een kind ook meteen voor een volledige week zal moeten inschrijven.

Er zal dit jaar geen speelpleinbus uitrijden! Ook uitstappen worden niet georganiseerd.

Er worden dit jaar geen uitstappen georganiseerd.

Er zijn deze zomer op geen enkel terrein warme maaltijden verkrijgbaar.

Op Hamme en Zogge is er alleen een volle dagwerking met eigen lunchpakket, geen warme maaltijden of halve dag. Ook thuis eten is niet mogelijk. Op Moerzeke alleen een halve dagwerking. Alle uren blijven behouden zoals voorgaande jaren.

Alle uren zijn hetzelfde gebleven. Je vindt ze op de website terug onder ‘Pleinen’ door op een terrein (Hamme, Moerzeke of Zogge) te klikken.

Je betaalt per kind eenmalig een verzekeringskost van € 5 voor de hele zomer.

Daarnaast betaal je het gewone weektarief. In Moerzeke is het € 15 per week (alleen in de week van 20 juli € 9 omwille van sluitingsdagen). 

In Hamme en Zogge is het € 25 per week (alleen in de week van 20 juli € 15 omwille van sluitingsdagen).

Inschrijvingen

Kinderen die in 2020 5 jaar worden, 13 jaar worden én uiteraard alles ertussenin. Vooraf inschrijven is verplicht!

Omwille van de veiligheid kunnen we enkele risicogroepen dit jaar uitzonderlijk niet toelaten. Kijk hieronder wie we als risicogroep beschouwen.

We kunnen helaas geen risicogroepen toestaan. Volgende personen beschouwen wij als een risicogroep:

 • personen met diabetes
 • personen met een hartziekte
 • personen met longaandoeningen
 • personen met nieraandoeningen
 • personen met een verzwakt immuunsysteem
 • personen ouder dan 65 jaar (maar die komen normaal niet spelen

Er wordt niet met voorrangsregels gewerkt.

Ja, een kind kan vanaf 13/07 voor meer dan 2 weken ingeschreven worden! Ben je al ingeschreven voor 1 of 2 weken? Dan kun je dus nu nog reserveren voor extra weken! 

Indien de week waarvoor je wil reserveren momenteel vol zit, plaatsen we jou op de wachtlijst. Je wordt dan gecontacteerd indien er toch beschikbare plaatsen zouden zijn.

We raden ten zeerste aan om verschillende bubbels door elkaar te vermijden. We hanteren de vuistregel om per week 1 bubbel te kiezen voor je kind. 

We hebben sinds 14/07 nieuwe richtlijnen ontvangen omtrent het terugkeren van het buitenland.

 • Komt je kind terug uit een rood gebied, dan moet het verplicht 2 weken in quarantaine. Het kan daardoor in deze periode bij ons NIET komen spelen.
 • Komt je kind terug uit een oranje gebied? Dan wordt quarantaine en een testafname gevraagd.
 • Komt je kind terug uit een groen gebied, dan kan het zonder problemen bij ons komen spelen als het is ingeschreven!

Welk gebied heeft welke kleur? Dat vind je op de site van de overheid! https://diplomatie.belgium.be/nl

We werken op onze terreinen met een weekbubbel. Per week is er in Hamme, Moerzeke en Zogge 1 bubbel van 44 kinderen welkom. Je schrijft je kind dus meteen per week in. Per dag is NIET mogelijk!

Je kan je kind meerdere weken inschrijven!

Indien er bepaalde weken op een terrein aan de limiet van 44 inschrijvingen zitten, kun je inschrijven op de wachtlijst (de knop voor die week kleurt dan oranje). 

Je wordt dan door ons gecontacteerd wanneer er plaatsen vrijkomen! Doe dit zeker, uit ervaring merken we dat er vaak nog kinderen van de wachtlijst kunnen komen!

Als ouder dien je een account aan te maken op https://hamme.pleinkapitein.be/. Dit is stap 1 van de inschrijvingsprocedure. Als je een account hebt aangemaakt kun je jouw kinderen toevoegen aan je familie. Een video met uitleg voor stap 1 vind je hier: https://youtu.be/0BWCOER1x1s.

Je hebt dit account (e-mailadres + wachtwoord) nodig om uiteindelijk jouw kinderen in te schrijven voor één of meerdere speelpleinweken. Dit is stap 2 van de inschrijvingsprocedure. Per week hebben we drie ‘bubbels’ (Hamme, Moerzeke en Zogge) van elk 44 beschikbare plaatsen. Je kan jouw kind(eren) meteen voor alle gewenste weken van de speelpleinzomer inschrijven. Indien de bubbel al vol zit, kun je nog inschrijven voor de wachtlijst (de knop om in te schrijven kleurt dan oranje). We nemen vooraf contact met je op indien er dan een plaatsje vrijkomt. Een video met uitleg voor stap 2 vind je hier: https://youtu.be/iRD8zrMD140

Er wordt niet gewerkt met voorrangsregels. Risicopatiënten kunnen we om veiligheidsredenen niet accepteren.

De inschrijvingen voor een bepaalde speelpleinweek, worden telkens afgesloten de zondag die eraan voorafgaat om 21.00 uur.

Voorbeeld: Wie in de speelpleinweek van 13/07 wil komen, kan tot zondagavond 12/07 om 21.00 uur inschrijven! 

Je kan na inschrijven online betalen met Bancontact via ons inschrijvingssysteem, of cash ter plaatse. Let wel op: verzekering dient momenteel sowieso cash ter plaatse betaald te worden!

Het is niet de bedoeling dat je kind thuisblijft als het is ingeschreven in een weekbubbel op een van onze terreinen. Jouw kind krijgt van ons namelijk voor de hele week een plaatsje, dat we niet mogen doorgeven bij afwezigheid.

Merken we dat een kind maandag én dinsdag niet komt opdagen, dan nemen we contact op met de eerstvolgende op de wachtlijst. De reservatie vervalt op dat moment.

Op het speelplein

Alle kinderen met (eender welke) ziektesymptomen worden zo snel mogelijk opgehaald en komen pas terug naar het speelplein wanneer ze vrij van symptomen zijn.

Kinderen hoeven geen mondmasker te dragen. Als ouder / voogd draag je verplicht een mondmasker bij brengen of afhalen van je kind.

Bij binnenkomst voorzien wij zelf ontsmettingsgel om de handen verplicht(!) te reinigen.

Ja! We verwachten dat ieder kind dat wordt gebracht vergezeld is van een ouder of voogd. Dit om zeker te zijn dat de inschrijving goed werd geregistreerd. 

Ja. Door hygiënische redenen is het noodzakelijk om je kind een drinkfles mee te geven die hervuld kan worden. Wij hebben zelf proper drinkwater om bij te vullen.

Ja! In de namiddag krijgt iedereen die op het speelplein is nog steeds een lekkere koek en een verfrissend drankje naar keuze van ons.

Neen. Om het overzicht te bewaren en om zo weinig mogelijk in contact te komen met anderen is de speelpleinpoort tijdens de werking toe. Alleen telefonisch of op voorhand kan je een uitzondering aanvragen.

Volgende zaken zijn belangrijk:

 • Centjes om in te schrijven (bij eerste bezoek € 5 verzekering, geldig voor de hele zomer + weekbedrag)
 • Eigen lunchpakket, er zijn geen warme maaltijden
 • Eigen drinkfles / water

Deze zaken neem je zeker niet mee:

 • Een (dure) telefoon
 • Snoep / ongezonde snacks
 • Kleren die niet vuil mogen worden
Naar boven